vrijdag 23 augustus 2013

wat levert langzamer rijden op?

Afgelopen week reed ik voor het eerst over de A2 tussen Utrecht en Amsterdam, waar sinds een jaar ofzo trajectcontrole is. Jeweetwel, de snelweg die de grootste kwelling is voor elke scheurneus: 5 banen asfalt, maar je mag maar 100 kilometer per uur. Mensen waren bang dat ze in slaap zouden vallen, en ze vonden de extra 2 minuten een totale verspilling van tijd.
Persoonlijk vind ik de weg helemaal geweldig: iedereen rijdt even hard, dus je hoeft niet zo veel op te letten. Iedereen kan zijn baan blijven houden, want je kunt immers toch niet inhalen. Een oase van rust tussen alle andere gestresste Nederlandse snelwegen. Ik waande me bijna in Amerika, waar mensen juist de snelweg opgaan om te ontspannen.
Omdat deze blog gaat over berekenend besparen, ben ik eens gaan rekenen wat de financiele voor- en nadelen zijn voor het langzamer rijden dan 120 kilomter per uur. Het is bekend dat langzamer rijden minder verkeersslachtoffers eist, en dat er minder CO2 en fijnstof wordt uitgestoten. Maar wat levert het nu op in de portemonnee, en is het die extra reistijd waard?

Laten we eerst kijken wat hoeveel het kost om 120km/u in plaats van 100km/u op de A2 te rijden, en hoeveel tijd we hiermee winnen. De lengte van de trajectcontrole is 20 kilometer, zodat een auto met 100 km/u er 12 minuten over doet, en een auto die 120km/u rijdt doet het in slechts 10 minuten. We winnen dus 2 kostbare minuten. Maar hoeveel kost ons die tijdswinst? http://www.mpgforspeed.com/ heeft het antwoord: het laat voor verschillende automodellen het verbruik zien voor verschillende snelheden. En dat leert ons dat een Golf 1.4 TSI voor 100 km/u 15.3 km per liter kan afleggen, en bij 120km/u nog maar 12.8 km/l. Grotere auto’s zijn meestal meer geoptimalisserd voor hard rijden, dus bij een Mercedes C 180 k is het verval wat minder: van 13.2 km/l naar 12.4 km/l. Uitgaande van E1,80 per liter, kost het ritje met de golf respectievelijk E 2,35 en E 2,81, voor een Mercedes kost het grapje E 2,73 en E 2,90. Delen we dit door de tijdwinst, dan kost het sneller rijden met een Golf E 13,80 per uur. Met een Mercedes is dit slechts E 5,10 per uur. Het sneller rijden met een Golf kost kost dus net zoveel als een modaal salaris. Inderdaad, voor een mercedes maakt het minder uit, maar vergeet niet dat deze bak bij 100 km/u net zoveel slurpt als die golf met 120km/u.
Nu is het natuurlijk interessant hoe het met andere auto’s zit, en vooral hoeveel het verbruik kost bij vele hogere snelheden. Ik heb de gegevens van de hiervoor genoemde website overgenomen en omgerekend naar kilometers en liters. Vervolgens heb ik voor elke snelheid berekend hoeveel de tijdwinst kost als men ook maar een beetje sneller gaat rijden.
Op de linker grafiek zie je hoe hard de efficientie van een auto afneemt naarmate hij harder rijdt. In de rechter grafiek heb geplot hoeveel het kost om bij een bepaalde snelheid harder te gaan rijden.

Je moet deze grafiek als volgt lezen: rijdt je in een Golf en met 120 kilometer per uur, dan kan je dus zo'n 12 kilometer per liter rijden (linker grafiek). Wil je op deze snelheid tijd winnen door ietsje harder te gaan rijden, dan kost je dit 20 euro per uur. Ga je echter iets langzamer rijden, dan kan je 20 euro verdienen per uur dat je reis langer duurt, zie rechter grafiek. Bij hogere snelheden gaat de grafiek rechts snel omhoog, dus hoe harder je rijdt, hoe duurder het is om tijdswinst te halen. Uitgaande van een modaal uurloon, het dus voordeliger om iets langzamer te rijden, dan om te gaan werken!
In deze grafieken is uiteraard niet meegenomen dat men bij hogere snelheden vaker moet remmen voor inhalende vrachtauto's en dergelijke. In praktijk is het erg moeilijk om deze tijdwinst daadwerkelijk te halen met sneller rijden, dus is het effect nog veel groter.

Misschien is dit allemaal teveel in detail. De belangrijkste conclusie is: wat kun je besparen als gemiddelde autorijder? Als je 10000 kilometer per jaar op de snelweg rijdt, kan je zo'n E 230,- per jaar besparen door geen 120 maar 100 kilometer per uur te rijden. Het enige verschil is dat je niet 83 uur gestressed aan het racen bent, maar 100 uur relaxed aan het croezen bent! Ter vergelijking: als je 20000 kilometer in totaal rijdt tegen 17 kilometer per liter en je kent een tankstation dat 5 cent goedkoper is, dan spaar je slechts E59,- uit.


1 opmerking:

  1. Goed punt, om die reden rijd ik meestal rond de 90 km per uur. Als ik naar Nederland rijd en ik houd mij aan de snelheid kost mij dat een volledige tank van 30 liter, als ik de hele weg tussen de 80-90 km per uur rijd dan slechts 15 liter. Een enorm verschil!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.